2012. júl. 10.

Körömnyomda – lépésről lépésre

Sziasztok! Ma munkás napom volt, lefényképeztem nektek, hogyan kell lépésről lépésre használni a körömnyomdát. Kattintsatok a továbbra a bejegyzés alatt, mert viszonylag sok kép következik!
 Először is felviszem az alaplakkot, aminek meg kell száradnia.

Ezután leterítem a papírtörlőt, amin dolgozni fogok. Erre teszem a mintalemezt, amire felkenem a körömlakkot. Hasznos előre eltervezni, hogy merrefelé húzom majd le, mert akkor elég kb. a minta felét-háromnegyedét lakkozni, a penge úgyis belehúzza a többi részbe is a lakkot.
Ez után a pengét 45-os szögben tartva lehúzom a festéket.


A mintát felveszem a nyomdapárnára egy oldalról haladó könnyed gördülő mozdulattal. Fontos, hogy teljesen tiszta és zsírtalan legyen a felszíne, ezért mindig áttörlöm előtte lemosós fültisztító pálcikával. Furcsa módon nem segít, ha rányomod, nem jön fel a minta. Csak a párna rugalmasságával kell dolgozni, nagyon könnyedén gördítve azt.

Ha megvan a minta, be kell mérni, hogy hova szeretnéd nyomni, majd oldalról gördítve szintén könnyű mozdulattal a körömre nyomni. Ha kész, minden eszközt le kell tisztítani acetonnal, és jöhet a következő köröm.  Ez a legmacerásabb rész: a lemezt, a monyópárnát mindenképp, időnként a pengét is pucolni kell.

Lehet, hogy hosszadalmasnak hangzik, ezért egyszer lemértem: 25 perc kellett a körmeim elkészítéséhez. Nem mondom, hogy először nem kell kicsit gyakorolni. Egyrészt a nyomás erősségét, furcsa, hogy nem erőből kell nyomni, másrészt a minta pozicionálását a körmön. Azonban semmilyen más módszerrel nem lehet ennyire finom rajzolatokat létrehozni.

Ha további segítségre van szükséged, csak gépeld be a youtube-on:    how to konad   , és rengeteg oktató videó (tutorial) áll majd a rendelkezésedre.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése