2012. nov. 30.

Milyenek lehetnek a glitterek?

Sziasztok! Már rengeteg lakkot végignéztünk, mégse volt még szó semmi tudományról, ezért most néhány szóban untatnálak titeket azzal, hogy mitől jó a jóJ. Sima felhasználóként sem haszontalan, ha rájövünk, hogy mit is szeretünk látni magunkon, csomó felesleges vásárlást megtakarítunk. Ha meg szeretnétek franken lakkot csinálni, egyenesen muszáj kis betekintést nyerni.
Elsőként a glitterek anyaga: általában kétféle lehet. vagy színezett fémfólia, vagy műanyag, általában PET. Egy nagyon komoly probléma szokott felmerülni, a glitterek tudják engedni a színüket a lakkban levő oldószer hatására, ezt nevezik úgy, hogy „vérzik” a glitter. Kb. mintha a ruhát mostad volna össze a mosógépbenJ.    
A méretük többféle lehet, és többféle osztályozás létezik. A valójában nagynak mondott, 3 mm-es glitterek már óriásinak tűnnek egy körömlakkban, és gyakran nagyon felpöndörödnek.  Ugyanakkor minél nagyobb méretűek, annál csillogóbbak, annál jobban szórják a fényt.
Egy mérettáblázat például:

Szín szerint lehetnek:


fémes

színjátszó













holografikus
matt












 Alak szerint:

kerek

hexagon













bar/confetti/hosszúkás
rombusz















négyzet

különleges formák (szív)














Mostanra leszűrtem, hogy nekem mi a fontos. Jobban szeretem, ha minél kisebb méretű a glitter, illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy nagy méretű ne legyen, mert azzal csak a baj van. Akkor inkább egyenként dobozból feldobom. Jó, ha úgy van megalkotva a lakk, hogy egy rétegben fedőlakként, több rétegben önállóan, teljes fedést adva is lehessen alkalmazni. Én ekkor is szeretek alá kenni egy réteg alapszínt, mert valahogy teletbb lesz az összhatás szerintem. Odavagyok a holo glitterekért. Nappali fényben, árnyékban, akár munkában is viselhetők, mert nem csillognak annyira, ilyenkor az alapszín dominál. Este, fényben vagy napon viszont szinte kigyullad az ide nézz! tábla. Vonzanak továbbá a különleges felületképzések, a hosszúkás glitterek vagy flakiek.
Nektek mik voltak a kedvenceitek? Akartok esetleg egymás mellett látni egyeseket? Kommenteljetek bátran!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése